Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Magyar Péter: ha rosszakat mondanék Oroszországról, elveszítenék minden támogatottságot

Mint fogalmazott, „itt egy évtizednyi agymosás volt”.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A lengyel Rczespospolita egy egész oldalas cikkben elemezte a magyar politikai helyzetet az európai választások előtt. Mint írják, a Fidesz a 2010-es hatalomátvétel óta várhatóan a legrosszabb eredményt éri el, annak ellenére, hogy szombaton „több tízezren vettek részt az Orbán Viktor által szervezett Békemeneten”. Kiemelik: a kormányfő régóta rájátszik a magyarok háborús félelmeire, ám a taktika már nem úgy működik, ahogy eddig.

Ennek oka, hogy év elején megjelent a színen egy olyan ellenfél, aki egészen másképp kampányolt, mint azt korábban a többi ellenzéki párt tette – szúrta ki a 24.hu a Rczespospolita cikkét. A lengyel lap szerint Magyar Péter nem vitázik az orosz kapcsolatokról, mert ha elkezdene rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszítene minden támogatottságot, miután „itt egy évtizednyi agymosás volt”.

Ehelyett a Tisza Párt kampánya inkább arra fókuszál, hogy bemutassa, hogy Orbán klánjának tagjai miként szerezték meg az ország legjobb szállodáit és üdülőhelyeit. Egyúttal megemlítik, hogy Magyar tiltakozásokat szervezett a közszolgálati televízió székháza előtt, amely által az ellenzéki vezetőket is beengedték vitázni. Mikecz Dániel, a budapesti Republikon Intézet szakértője pedig úgy fogalmazott: „Orbán Viktor mindig is az ellenzék megosztottságára játszott. Most először kerül szembe egy karizmatikus vezető köré épülő nagy ellenzéki csoporttal”.

Hozzátette, ez a jelenség korábban más országokban is sikeres volt, például Csehországban, Szlovákiában és Franciaországban, ám azt valószínűtlennek tartja, hogy Orbán hívei átállnának Magyar mellé. „Sokan azonban arra a következtetésre jutnak, hogy a Fidesz nem tévedhetetlen, nem is olyan erős. Lehet, hogy otthon maradnak” – jegyezte meg Mikecz Dániel. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy a Diákhitel Központ egykori vezetője szerint nagyon durva dolgok fognak jönni.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Dobrev Klára, a DK vezetője szerint nagyon rossz úton halad előre Magyar Péter. Mint fogalmazott, az, amit jelenleg Magyar Péter csinál, hasonló ahhoz, mint amit Márki-Zay Pétertől láthattunk, mely a baloldal totális bukásához vezetett. Véleménye szerint a politikus mindenkinek elütögeti a kezét, egyedül akar nyerni, ám ez meglátása szerint nem fog működni.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.