A magyarok 13 százaléka nem jut megfelelő minőségű ételhez
Az Európai Uniós átlaghoz képest jóval többen, a magyar lakosság összesen 2,8 százaléka nem engedheti meg magának, hogy legalább minden második nap fogyasszon húst, halat vagy zöldséget.
Ezzel Magyarország a 4. legrosszabb helyen áll, Bulgária, Németország és Románia után. A legkevesebben Svédországban, Írországban és Cipruson nélkülözik a minőségi ételeket – írta az Eurostat statisztikái alapján a 24.hu.
Az elszegényedéssel veszélyeztettek, tehát azok, akiknek a rendelkezésre álló jövedelme legfeljebb az országos mediánbér 60 százaléka, az ötödik legtöbben vannak Magyarországon az uniós területen – a lakosság 31,9 százaléka ebbe a kategóriába sorolható.
A teljes lakosság körében az első három helyen Románia, Bulgária és Magyarország szerepel abból a szempontból, hogy mely országokban a legmagasabb a lakosság körében azok aránya, akiknek nincs elég pénzük saját internetelőfizetésre – írták.
A szegénységi küszöbön vagy az alatt található csoportok szempontjából az első három sorrendje ugyanez: Romániában 40,9 százalék, Bulgáriában 26,6 százalék, Magyarországon pedig 16,9 százalék, ami jóval a 9,7 százalékos uniós átlag fölött van.