Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Fejbe rúgott egy ló egy 8 éves kislányt a táborban, mentőhelikopterrel vitték kórházba

A táborvezető szerint az elmúlt 20 évben egy baleset sem történt a lovastáborukban. A rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Baleset
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy 8 éves kislányt egy Balaton-felvidéki lovastáborból, mert váratlanul fejbe rúgta egy ló. A beszámoló szerint az incidens csütörtökön az Idrányi-pusztán történt, amikor épp lovasfoglalkozást tartottak. A veszprémi mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre, a gyerek súlyos állapotban került kórházba. Perédi Péter, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa azt közölte:

„A balesetben egy fiatalkorú lány súlyos sérülést szenvedett, akit a helyszínen elláttak, majd stabil állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel”. Emellett úgy tudni, két vezető tartotta éppen a csoportos foglalkozást, amikor az egyik ló hirtelen rúgott egyet. Ahogy a szakember hátranézett, a kislány már eszméletlenül feküdt a földön. A puszta tulajdonosának elmondása alapján 20 éve szerveznek lovastáborokat, a szakmai szabályok szigorú betartásával, és ez idő alatt baleset nem történt. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Azt is hozzátették, hogy a lóval való tevékenység a legnagyobb gondosság mellett is magában hordozza a baleset lehetőségét. A lovastábort kifejezetten gyerekeknek tartják, a honlapjuk alapján a csaknem három évtizednyi tapasztalattal rendelkező vállalkozásban szelíd, barátságos, magyar félvéreken lovagolnak a gyerekek. A táborvezető és munkatársai is szakképzettek, akik jól ismerik azt a tíz félvér állatot, amelyeken megtanulhatnak lovagolni a gyerekek – számolt be az Index a Tényekre hivatkozva.

A baleset miatt a rendőrség is nyomoz, a csatorna megkeresésére azt válaszolták, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indult eljárás – jegyzik meg. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy csütörtökön nagyon súlyos baleset történt Izsák közelében, két mentőhelikoptert is küldtek a helyszínre: két kamion és két személyautó csapódott egymásnak, amelynek következtében két ember beszorult.

Őket a kecskeméti és a kiskőrösi, illetve a szabadszállási tűzoltók szabadítottak ki feszítővágó segítségével. A rendelkezésre álló információk szerint a balesetben többen megsérültek, akik közül egy ember meghalt a helyszínen. Míg múlt vasárnap szintén mentőautót és mentőhelikoptert riasztottak egy másik súlyos autóbalesethez Putnok és Dubicsány között. A katasztrófavédelem akkori tájékoztatása szerint félfrontálisan karamboloztak az autók.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.