Listán az a 10 magyar étel, ami a leginkább elborzasztja a külföldieket
Egyebek mellett a borleves, a mákos tészta és a szilvalekváros bukta is felkerült a listára.
A TasteAtlas nevet viselő angol gasztroportálon a világ több mint 22 ezer étterme, több mint 10 ezer étele, közel 6000 helyi alapanyaga található meg. A világ étkezési kultúráját feltérképező oldal hitvallása a következőképpen hangzik: „Utazz, fedezz fel, egyél, igyál!”, a gasztronómiai világtérképről pedig természetesen Magyarország sem maradhat le – írja az nlc.hu.
Emellett fontosnak tartották megjegyezni a TasteAtlas szerkesztőinek módszertanát illetően, hogy nem szakmai zsűri állítja össze a toplistákat, a gasztrotérképeken való szereplés mégis egyfajta presztízs, hiszen világszerte rengeteg foodie, azaz ínyenc olvassa az oldalt. Mint korábban kiderült, a világ 100 legjobb süteménye közé öt magyar és több más magyar vonatkozású desszertet is beválogattak.
Előbbi kapcsán a zserbót, a dobostortát, a somlói galuskát, az Esterházy-tortát és a francia krémest említették, míg utóbbi kapcsán többek között a mađarica (azaz magyar lány) nevű édességet, amely egy hagyományos horvát réteges sütemény. Most viszont tíz olyan magyar fogás került terítékre, ami a leginkább elborzasztja a hozzánk látogatókat:
- krumplifőzelék fasírttal,
- szilvalekváros bukta,
- Stefánia vagdalt,
- borleves,
- mákos tészta,
- kókuszkocka,
- vadas zsemlegombóccal,
- körmös pacalpörkölt,
- krumplileves gazdagon,
- palacsintatorta.
Korábban arról is beszámoltunk, hogy rengeteg száraztésztát (éves szinten 50 ezer tonnát) vásárolnak a magyarok, de arra is fény derült, azok közül melyek a kedvencek. Illetve az olasz tésztacsodáról, a marhahúsos canelloniról is írtunk, amelyről sokan talán még nem is hallottak, holott egy rendkívül izgalmas fogásról van szó.