Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Meglepő dolgok derültek ki a nemrég elhunyt Lisa Marie Presley pénzügyei kapcsán

Fotó: MTI/EPA/Jimmy Morris
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A frissen nyilvánosságra hozott adatok szerint Elvis Presley lánya nem feltétlenül tudta jól kezelni pénzügyeit, s komoly adósságot halmozott fel.

A Blast birtokába jutott jogi dokumentumokból derült ki, hogy Lisa Marie Presley-nek tragikus halálakor több mint 1 millió dolláros adótartozása állt fenn, s arra is fény derült, hogy néhai apja mintegy 100 millió dollárra becsült vagyonát egy sor rossz üzleti döntéssel tékozolta el.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Elvis Presley egyetlen gyermeke csütörtökön, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Most pedig nyilvánosságra kerültek azon pénzügyi dokumentumok, melyeket még novemberben kénytelen volt bemutatni a bíróságon, a volt férjével, Michael Lockwood folytatott felügyeleti jogi vitájában.

A portál által is szemlézett dokumentumok tanúsága szerint Presley 95 266 dollár készpénzről és 714 775 dollár értékű részvényekről, kötvényekről és egyéb vagyontárgyakról nyilatkozott, ugyanakkor ezen dokumentumokban az is szerepel, hogy az adóhivatal felé egymillió dolláros tartozása állt fenn, mely egyértelműen jelzi, hogy halálakor mínuszban volt.

Eközben a hivatalos iratok szerint havi 104 ezer dolláros jövedelme volt az Elvis Presley Enterprises-től, mely cégben 15 százalékos részesedése volt, továbbá bevallása szerint havi 4361 dollárt keresett a memphisi Graceland “alkalmazottjaként”, ahol még annak idején apjával, Elvisszel és édesanyjával, Priscillával éltek.

A dokumentumok tanúsága szerint Presley jóval többet költött havonta, mint amennyi bevétele volt, s jövedelméből semmit sem tudott félretenni. Összességében havi 92 ezer dollárnyi kiadása volt havonta, melyből 23 500 dollár volt otthona bérleti díja, s 1708 dollár törlesztőrészletet fizetett egy Maseratira.