Immár hivatalos, Lionel Messi az Inter Miamiban folytatja

MTI/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sem a pénz, sem a szív nem győzhetett, a szponzorok annál inkább.

Lionel Messi a Mundo Deportivo és a Sport című spanyol lapok számára adott interjúkban jelentette be, hogy a következő szezontól kezdve az MLS-ben szereplő Inter Miamiban folytatja pályafutását.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A világbajnok argentin számára több komoly lehetőség is adódott, míg az Al-Hilal leginkább óriási összegekkel csábította, addig a Barcelona korábbi sikereinek színhelyére várta vissza Messit.

„Meghoztam a döntést, Miamiba megyek. Néhány dologban még egyeztetnünk kell, de ott folytatom” – mondta Messi, aki azt is közölte, hogy mi állt az elhatározása mögött.

„Miután megnyertem a világbajnokságot, eljött az ideje, hogy másképp éljem meg a futballt, és jobban élvezzem a mindennapokat. Nyilvánvalóan ugyanazzal a céllal megyek az Egyesült Államokba, jól szeretnék játszani. De nyugodtabban élni” – tette hozzá.

A kontraktus pikantériája az ESPN szerint, hogy az átigazolási feltételekben szerepel egy opció az Inter Miami résztulajdonlására is, ugyanakkor erről részleteket még nem tudni. Ezek mellett az Apple TV MLS-re vonatkozó előfizetéseiből is részesedéseket kaphat Messi, aki egyben az Adidassal is leszerződött.