Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Balaton-átúszás: elképesztően sokan neveztek

Nem panaszkodhatnak a szervezők, már több mint 10 ezren neveztek a Balaton-átúszásra.

...svg content...Fotó: A 41. Lidl Balaton-átúszás résztvevői a rajt előtt Révfülöpön 2023. július 23-án. MTI/Katona Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend a Balaton-átúszás, és úgy tűnik, kiváló idő fogadja majd a versenyzőket. Vannak, akik valóban az időeredményre mennek rá, míg mások csak teljesítenék a távot.

Nem mindenki jár sikerrel, vannak, akik visszafordulnak, de a többségnek megvan a táv. Az idei esemény is népszerű, erőteljesen készülnek rá a szervezők, már nincs sok hátra a nagy pillanatig. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Tíz nappal a 42. Lidl Balaton-átúszás előtt meghaladta a 10 ezret a nevezők száma. A résztvevők biztonsága érdekében idén is létszámlimitet húztak a szervezők, a SUP-os induló helyek már mind elkeltek, és igyekeznie kell annak, aki úszóként még szeretne jelentkezni a nyár legnépesebb szabadidős sportrendezvényére. A tervek szerint jövő szombaton, július 20-án lesz az esemény, ám az utolsó szót – mint minden alkalommal – ezúttal is az időjárás mondja majd ki – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Mintegy 1000 településről jelentkeztek eddig a Balaton-átúszásra. Ezúttal is három lehetőség közül lehet választani: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, indulhatnak a 2,6 kilométeres féltávon.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert. Akkora népszerűségnek örvend a SUP-ozás, hogy mostanra minden hely elfogyott, a továbbiakban már nincs lehetőség SUP-os nevezésre.

Az eddigi 10 ezer nevező között többségben vannak a férfiak (60-40 százalék), csaknem ezren 18 évnél fiatalabbak, miközben kilencen 80 évnél idősebbek. Az egész Európában egyedülállónak számító nyíltvízi úszófesztivál vonzza a külföldieket is, az előnevezések alapján 43 országból érkeznek szabadidős sportolók. A kezdetek, vagyis 1979 óta összesen több mint 220 ezren úszták már át a Balatont.

Liner/MTI

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.