Lezuhant egy katonai repülőgép szombaton, négy ember életét vesztette

Illusztráció/MTI/Lakatos Péter
not image

Nagy Noel

2021. március 13. - 16:11

Négy ember elhunyt, kettő pedig megsérült, miután egy Antonov An-26 típusú katonai repülőtér lezuhant Kazahsztánban, nem messze Almaty város repülőterétől.

A reptéri hatóságok rögtön közölték, hogy a szovjet érában tervezett katonai utasszállító összesen hat emberrel a fedélzetén zuhant le – adta hírül az RT. Kazahsztán veszélyhelyzeti minisztériuma később megerősítette, hogy négyen hunytak el, az egészségügyi minisztérium pedig közölte, hogy két embert kórházba szállítottak, életveszélyes állapotban.

Az orosz hírportál információi szerint a repülőgép Nur-Sultanból, Kazahsztán fővárosából Almatyba tartott, ám néhány kilométerrel a leszállópálya előtt lezuhant. Az RT tudomása szerint a repülőgép egyébként a kazah határőrszolgálathoz tartozik.

Mint a hírportál is fogalmaz, az Antonov An-26-ot még a szovjet időkben kezdték el gyártani, kezeléséhez nagyjából ötfős személyzetre van szükség, de 40 utast is képes elbírni. A repülővel akár teli raktárral is meg lehet tenni 1100 kilométert, a gép súlya pedig 15 tonnára tehető.