Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

Levelet írtak Orbán Viktornak a taxisok, határozott álláspontjuk van

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondásuk szerint az elmúlt időszakban törekvések látszanak arra, hogy a fix tarifát szabad vagy részben szabad piaci ár váltsa fel, ám ők ezt egyértelműen elutasítják.

A hazai személytaxis ágazat túlnyomó részét tömörítő érdekképviseletek és gazdasági szereplők levélben fordultak Orbán Viktorhoz, s a dokumentumot több miniszter is kézhez kapta, köztük Rogán Antal, Nagy Márton és Gulyás Gergely.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

A taxisok ebben arra kérik a miniszterelnököt: a kormány támogassa az ágazatot abban, hogy a budapesti taxiközlekedésben az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott hatósági ár megmaradjon – számolt be a Világgazdaság.

Mindet azzal indokolják, hogy a szabályozás 2013-as bevezetése óta számos téren jótékony hatást fejtett ki, ezért a taxisok ehhez folyamatosan és határozottan ragaszkodnak, és ezt minden lehetséges fórumon a legnagyobb egyértelműséggel ki is fejezik.

Ám úgy vélik, a szabályozás mégis veszélybe került, legalábbis az elmúlt időszakban törekvések látszanak arra, hogy a fix tarifát szabad vagy részben szabad piaci árral váltsák fel, „ez pedig semmivé tenné mindazt az előrehaladást, amelyet a személytaxis ágazat az elmúlt tíz évben elért”.

Ezért a taxisok (többek között a Főtaxi, a Best Taxi és a Debrecen City Taxi) arra kérik Orbán Viktort és a minisztereket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel támogassák törekvéseiket a jelenlegi rögzített hatósági ár megvédésére.