Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Levélben gratulált az érettségizőknek Orbán Viktor

A kormányfő hangsúlyozta, Magyarország számít rájuk.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök az érettségizők bizonyítványához – írja a Magyar Nemzet. A cikk szerint a kormányfő arról biztosította a sikeres vizsgázókat, hogy döntsenek akár a továbbtanulás, akár a munka világa mellett, Magyarország számít rájuk. Mint fogalmazott, a kormány azért dolgozik, hogy fiatal felnőttként megtalálhassák a boldogulásukat, legyen szó karrierről, otthonteremtésről vagy családalapításról.

„Mindannyian jobban örülnénk egy nyugodtabb, békésebb és kiszámíthatóbb világnak. Nekem mégis meggyőződésem, hogy éppolyan jól megállják majd a helyüket, mint szüleik és nagyszüleik nemzedéke, az érettségire pedig úgy tekintenek majd, mint ami az első lépés volt a sikeres jövő felé vezető úton. Jövőbeli terveikhez kitartást és sok sikert kívánok!” – mondta a diákoknak Orbán Viktor. A Magyar Nemzet szerint Nyitrai Zsolt, a kormányfő főtanácsadója hozzátette: Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

Már hagyománynak számít, hogy Magyarország miniszterelnöke az érettségiző fiatalokat az érettségi időszak után egy rövid levélben köszönti, melyet a sikeresen vizsgázók a bizonyítvány mellé kapnak meg. Az elmúlt időszakban országszerte több mint ezer intézményben sok tízezer diák kapta meg Orbán Viktor személyes üzenetét. „A miniszterelnök nagyon fontosnak tartja a fiatalokat, hiszen ők jelentik a jövő ígéretét” – emelte ki.

Korábban azt is megírtuk, hogy tantárgyi elnevezés okozhat bonyodalmat a Semmelweis Egyetemre felvételizőknek: a „biológia-egészségtan” tantárgy elismerése körüli bizonytalanság nehezíti egyes diákok felvételi pontszámításait. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy már most tudni, mikortól és meddig tart majd a 2025-ös nyári szünet az iskolákban. A Belügyminisztérium ugyanis közzétette a legfontosabb oktatási dátumokat.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.