Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Lettország beszünteti a száműzött orosz tévécsatornát hamis közvetítéseik miatt

Fotó: Unsplash/ Valery Tenevoy
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A TV Raint még júliusban száműzték Oroszországból, amikor a helyi szabályozó hatóság kijelentette, “szándékosan hamis információkat terjesztett az orosz katonák ukrajnai tevékenységéről”.

Most azonban hasonló vádakkal illetik a tévécsatornát Lettországban is: a Guardian jelentése szerint a lett műsorszolgáltatási felügyelet elnöke, Ivars Abolins közölte, hogy “a nemzetbiztonságot és a közrendet veszélyeztető fenyegetéssel összefüggésben” bevonta a TV Rain engedélyét.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A lett szabályozó hatóság a hónap elején egy 10 ezer eurós bírságot is kiszabott az orosz televízióra, miután egy olyan térképen mutatták be Oroszországot, mintha annak a Krím is része lenne.

Az ominózus adás után műsorvezető, Alekszej Koroszteljov pénteken bocsánatot kért a nézőktől, és elbocsátotta egyik műsorvezetőjét, Alekszej Koroszteljovot az adásban tett megjegyzései miatt, aki azt találta mondani, hogy őszintén reméli, “a csatorna erőfeszítései elősegítik, hogy az orosz katonákat felszereléssel és kényelmi szolgáltatásokkal lássák el”.

A TV Rain a korábbiakhoz hasonlóan most is elutasította a vádakat, melyek szerintük “igazságtalanok és abszurdak” , majd közölték, ennek ellenére minden adásukat feltöltötték a YouTube-ra, ahol bárki megtekintheti azokat.