Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Letért a hegyi útról egy busz Indiában, legkevesebb 39 ember életét vesztette

A baleset pontos okát jelenleg is vizsgálják, ám a hatóságok úgy vélik, a busz letérhetett a helyi útról.

Fotó: Depositphotos
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint legkevesebb 39 ember életét vesztette, 17 másik pedig megsérült, miután egy busz letért a hegyi útról az Indiában található Himalájában.

A helyi hatóságok közlése szerint a 42 férőhelyes busz Kishtwar városából a déli Dzsammu városába tartott, amikor letért az útról és lezuhant egy 200 méteres lejtőn a hegyvidéki régióban. Úgy tudni, a sérültek közül néhányan kritikus állapotban vannak. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Noha a tragikus baleset pontos okát még mindig vizsgálják, Sunil Gupta rendőrtiszt a sajtónak nyilatkozva megosztotta, úgy vélik, a buszon túl sokan utaztak, a sofőr pedig túl gyorsan hajtott, hozzátéve, hogy vizsgálatot indítottak a 39 ember halálát okozó baleset kapcsán.

Egy másik rendőrtiszt úgy vélte, a sofőr „nem tudott eligazodni” az út egy éles kanyarjában. Narendra Modi indiai miniszterelnök is reagált a tragédiára, s egy, a korábban Twitterként ismert X-en közzétett bejegyzésében fejezte ki részvétét, valamint „megrendítőnek” nevezte az esetet.

Modi bejegyzésében azt is bejelentette, hogy a kormány minden áldozat családjának 200 ezer indiai rúpia (834 ezer forint), a sérülteknek pedig 50 ezer indiai rúpia (208 ezer forint) pénzügyi támogatást nyújt.