Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Most már tényleg leteheti az esküt Hadházy Ákos 

A képviselő áprilisban úgy tiltakozott az országgyűlési választások ellen, hogy nem tette le a parlamenti esküt, amelyre most kapott időpontot. 

...svg content...Fotó: Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ, az ellenzéki összefogás zuglói képviselõjelöltje az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Mûjégpályán az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Hadházy Ákosnak hétfőtől végre nem kell jegyet vennie, hogy aztán csatlakozzon egy turistacsoporthoz, ha be akar jutni az Országgyűlésbe, a képviselő ugyanis az ülésen leteheti az esküt. 

Az Országgyűlés 11 órakor megkezdi a munkát a napirend előtti felszólalásokkal, amelyek után kérdések jönnek, aztán az azonnali kérdések és válaszok, majd a napirend utáni felszólalások. Ezt követően pedig elérkezik Hadházy Ákos és az eskü ideje – derül ki az Országgyűlés honlapjáról

Hadházy a jövőben sem akar „eleven díszletként demokráciát játszani”

A képviselő a Jelen című hetilapnak mondta el, hogy valójában sok minden nem fog megváltozni attól, hogy most már hivatalosan is képviselő lesz. Megemlítette, hogy már nincs szabad belépési joguk a közintézményekbe, és azok vezetői sem kötelesek válaszolni nekik. 

„Én a jövőben is a Parlamenten kívüli munkára fogok koncentrálni. A változás annyi lesz, hogy kapok fizetést, képviselői juttatásokat, így többet tudok vidékre utazni, ami elengedhetetlen a munkámhoz” – jelentette ki.  

Hozzátette, hogy nem fél attól, hogy elveszíti a mandátumát, hiszen a szavazásokra be fog járni, de „legfontosabb, hogy a látszatvitákat kerüljük, hiszen valódi válaszokat úgysem kapunk, ne játsszuk el fölöslegesen, afféle eleven díszletként a demokráciát”. 

Úgy véli, ha a miniszterek megengedhetik maguknak azt, hogy halaszthatatlan közfeladatokra hivatkozva ne legyenek jelen, akkor ugyanilyen halaszthatatlan közéleti tevékenységnek minősül az ő korrupciófeltáró munkája is.  

„Ha azt írom a távollétem indokának, hogy most éppen egy sok százmilliós ellopott uniós támogatásnak járok utána, akkor ezt el kell fogadnia a parlamentnek” – tette hozzá.  

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.