Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,760 $

Letartóztatták a volt FTX-vezért, a befektetők megvezetésével vádolják

Sam Bankman-Fried nettó vagyona korábban 26 milliárd dollárra rúgott, és a Bahamákról irányította a világ egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjét, egészen addig, amíg a kirobbant botrány nyomán novemberben le nem mondott.

...svg content...Fotó: Unsplash/Maxim Hopman
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint az FTX volt vezérigazgatóját azzal vádolják, hogy mintegy 1,8 milliárd dollárt csalt ki a befektetőktől, az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) pedig vádat emelt ellene.

A férfit a Bahamákon tartóztatták le, miután a helyi hatóságokat értesítették arról, hogy az Egyesült Államokban büntetőeljárás indult ellene. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

A 30 éves férfi vagyona korábban 26 milliárd dollárra rúgott, a SEC szerint pedig Bankman-Fried az ügyfelek pénzeszközeit első vállalkozásába, az Alameda Researchbe irányította át, anélkül, hogy ezt az érintettekkel közölte volna.

Az Alamedánál felhalmozott pénzeket pedig állítólag nem bejelentett kockázati befektetésekre, indokolatlanul nagy összegű ingatlanvásárlásokra és szintén nagy összegű politikai adományokra használták fel.

A SEC alelnöke kijelentette, Sam Bankman-Fried egy kártyavárat épített, és elhitette a befektetőkkel, hogy ez a világ egyik legbiztonságosabb vállalkozása a kriptoiparban.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.