Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

Legalább 15 halálos áldozata van a legújabb terrortámadásoknak

Illusztráció/MTI/EPA/Legnan Koula
not image

Nagy Noel

2021. április 28. - 20:20

A világ legerőszakosabb régiójában tovább mélyült a közbiztonsági válság az elmúlt hónapok során, mely egy újabb brutális terrortámadásban nyilvánult meg.

Egy helyi tisztviselő beszámolója szerint ugyanis a konfliktusos Száhel-övezetben található Burkina Faso északi részére fegyveresek rontottak, és legalább 15 embert mészároltak le hétfő éjjel folyamán több faluban – adta hírül a France24.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

A névtelenségét kérő tisztviselő beszámolója szerint az esetek a Niger határa közelében lévő Seytenga régióban történtek, ahol Yataoku falujára rontottak rá és mészároltak le legalább 10 embert, majd a további áldozatokat Sofokelben szedték.

A tisztviselő hozzátette, hogy a legtöbb halálos áldozat férfi volt, míg egy biztonsági szolgálatos forrás csak a támadássorozat tényét erősítette meg, az áldozatok pontos számát nem határozta meg. A katonaság külön erőket vetett be a környék biztonságának megerősítése és a holttestek eltávolítása érdekében.

A támadások azt követően történtek, hogy legalább három európai újságíró – köztük két spanyol és egy ír – életét vesztette Burkina Faso keleti részén, szintén fegyveres támadásban, nem kis nemzetközi botrányt generálva ezzel.

Burkina Faso a világ egyik legszegényebb és legrosszabb közbiztonságával rendelkező országa, főként 2015 óta, amikor Maliból iszlamista szélsőségesek jöttek át pusztítani az országba, számos terrortámadást végrehajtva útközben.

A dzsihadista csoportok, amelyek közül a legtöbb az Al-Kaidához vagy az Iszlám Államhoz köthető, az elmúlt idők során egyre több támadást indít a régióban. Ennek az lett az eredménye, hogy csak Burkina Fasóban már 1300-an vesztették életüket és legalább egy millióan menekültek el.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.