Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Lavrov kisétált az ENSZ Biztonsági Tanácsának üléséről, miután Ukrajnát és a Nyugatot vádolta

Az orosz külügyminiszter megpróbált minden felelősséget Ukrajnára és a Nyugatra hárítani, annak ellenére, hogy február 24-én Oroszország rohanta le Ukrajnát.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian beszámolója szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nemes egyszerűséggel kisétált az ülésről, miután Ukrajnát és nyugati szövetségeseit azzal vádolta meg, hogy ők a felelősek a háborúért.

Lavrov azt találta mondani, hogy Ukrajna és nyugati szövetségesei „egy teljesen más narratívát próbáltak ránk erőltetni az orosz agresszióról”. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

James Cleverly brit külügyminiszter, aki közvetlenül Lavrov után szólalt fel, hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királyság „mindvégig és mindaddig támogatja Ukrajnát, amíg az szükséges”.

Végezetül a brit külügyminiszter kiemelte, Oroszország megpróbálta „a szankciókat bevezetőkre hárítani a felelősséget”, rámutatva, hogy „napról napra egyre világosabbá válnak az orosz invázió pusztító következményei”.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.