Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Ülésbe szorult laptop miatt kellett visszafordítani egy gépet az óceán felett

A Boeing 767-es Zürichből tartott Chicagóba, de az eset miatt az írországi Shannon városának repülőterére irányították.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A beszámoló szerint vasárnap történt az az incidens, amelynek során a United Airlines egyik járatát 157 utassal a fedélzetén visszafordították Európába. A rendelkezésre álló információk szerint a Boeing 767-es gép az Atlanti-óceán felett, az írországi partoktól nagyjából 1000 km-re haladt, amikor fény derült rá, hogy az egyik utas laptopja beszorult az ülésbe.

Arról, hogy ez az egész pontosan hogyan történt, egyelőre nem közöltek részleteket, mindössze annyit tudni, hogy az érintett személy az üzleti osztályon utazott, és ott történt az incidens. A repülőgép Zürichből tartott Chicagóba, de az eset miatt az írországi Shannon városának repülőterére irányították. Ott megtörtént az átvizsgálás, a helyi szakemberek végül sikeresen eltávolították a laptopot az ülésből. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A United Airlines szóvivője elmondta, hogy a gépet „potenciális biztonsági kockázat” miatt kellett visszafordítani, ha ugyanis a laptop kigyullad (pl. a benne lévő litíum akkumulátor miatt, ami gyulladásveszélyes), miközben hozzáférhetetlen helyre van beszorulva, a tűz könnyen tovább terjedhet a gépen, ezzel veszélybe sodorva a gépen tartózkodók életét.

Az Origo a Business Insider cikkére hivatkozva azt írja, az Írországban rekedt utasokat a légitársaság szállodákban helyezte el éjszakára, majd egy hétfői járattal indulhattak is tovább Chicagóba. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy néhány napja felszállás közben kapott lángra egy hatalmas Boeing utasszállító egyik hajtóműve.

Mint kiderült, egy Indonéziából Szaúd-Arábiába tartó járattal akadtak gondok, mely összesen 468 embert szállított. Végül a hajtóműtűz miatt kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk, amit az érintett légitársaság, a Garuda Indonesia erősített meg, egyúttal kiemelték: egy utas sem sérült meg az incidensben, illetve a személyzet tagjai is sértetlenek maradtak.