Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,055 $

Nem kontármunka miatt lógnak a kábelek a Lánchídon: szándékos károkozás történt

Noha a napokban számos hisztériakeltő címmel megjelent jelentés ecsetelte feltételezéseit az ügy kapcsán, most kiderült, szándékos károkozás történt, nem pedig kontármunka.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, több lap és portál is állította az elmúlt napokban, hogy „kontármunkát” végeztek a Lánchíd felújítása során, egyebek mellett azt állítva, hogy „felmerült a gyanúja annak, hogy a felújítás közben nem jutott elég pénz a tisztességes munkavégzésre és máshol kötött ki az erre szánt összeg”.

Ugyanakkor az Index pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ügyet megvizsgáló szakemberek a fenti állításokkal ellentétben arra a következtetésre jutottak, hogy szándékos rongálás történt a Lánchídon. A portál szerint a szemle során alaposan megvizsgálták a beszámolókban kifogásolt kábeleket és szigeteléseket.

A vizsgálat során pedig megállapításra került, hogy a gyalogosokat érintő sérülés- vagy életveszély nem áll fenn, s felmerült egy közelmúltbeli szándékos károkozás lehetősége, így a díszkivilágítást üzemeltető BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Úgy tudni, hogy a hidat átvizsgáló szakemberek elvágott és szétcsavarozott rögzítéseket, megtépett kábeleket találtak a helyszínen, melyek kapcsán a rendőrség bevonásával részletes feljegyzést készítettek az okozott károkról, melyet csatoltak a díszvilágítást üzemeltető fővárosi BDK Kft. ismeretlen tettes elleni feljelentéséhez.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.