Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

A kutyasétáltatással nemcsak az USA-ban, de Budapesten is pénzt lehet keresni

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A fővárosi átlagárak egyelőre 1500-2800 forint között alakulnak, ám néhányan akár 7 ezer forintot is elkérnek egy egyórás sétáért.

A 35 éves Bethany Lane mesélt arról, hogy 11 évvel ezelőtt kezdett kutyákat sétáltatni egyfajta mellékállásként, nem sokkal azután, hogy elvégezte az egyetemet és New Yorkba költözött, ugyanis akkoriban lakbért és diákhitelt is kellett fizetnie.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

De álmaiban sem gondolta volna, hogy később ekkora sikerre viszi a dolgot: 2014-ben már megalapította a saját kisállatgondozó cégét, majd újabb kutyasétáltatókat vett fel alkalmazottként, tavaly pedig hat számjegyű összeget (dollárban számolva) vitt haza.

A New York Times-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy az üzlet a covid után lódult meg, mivel a járvány idején több mint 23 millió amerikai háztartás (országosan majdnem minden ötödik) szerzett be kutyát vagy macskát.

De az amerikaiak mostanra visszatértek az irodába, vagyis valakinek napközben is gondoskodnia kell a házi kedvencekről, ami némiképp magyarázattal szolgál arra, hogy a tengerentúlon évente akár 100 ezer dollárnál (36 millió forint) is többet lehet ezzel keresni – írta az Index.

Ám a PetBacker oldala szerint Budapesten is egyre nagyobb üzlet a kutyasétáltatás: az átlagárak egyelőre 1500-2800 forint között alakulnak, ám néhányan akár 7 ezer forintot is elkérnek egy egyórás sétáért, ha pedig valaki több ebet is el tud vállalni egyszerre, az nyilván még több bevételt jelent.