Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Kúsznak felfelé az árak, már a hentesnél is csak feleannyi hús fogy

Kúsznak felfelé az árak, már a hentesnél is csak feleannyi hús fogy

Kúsznak felfelé az árak, már a hentesnél is csak feleannyi hús fogy
Fotó: Unsplash/Iñigo De la Maza

A magyar hentesek szerint is jelentősen megcsappant a kereslet a hústermékek iránt, mivel a vásárlók érzik a drágulást, sőt, a nyugdíjasok lassacskán már azt sem engedhetik meg maguknak, hogy húst tegyenek az asztalra.

Az ATV Híradó készített riportot a húsiparról, és az egyre csak növekvő árakról, az elhangzottak alapján azonban nem túl rózsás a helyzet. Egy salgótarjáni férfi például arról panaszkodott az ATV Híradójának, hogy rövidesen elérjük azt a szintet, ahol egy ebédnél már luxusnak számít a hús az asztalon.

A cikk a videó után folytatódik

Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke úgy látja, az elmúlt pár évben jelentős mozgás volt a húsok árában: 2019-ben 50 százalékkal emelkedett a sertéshús ára, míg a következő évben 30 százalékos árcsökkenés volt tapasztalható. Idén azonban egy lassú, ám folyamatos árnövekedésnek lehettünk tanúi.

„Mondok egy fiatalembert, járt hozzánk rendszeresen, naponta, sertés apró húst kért darálva, vitt egy időben fél kilót, 40 dekagrammot, most azonban már csak 10-20 dekákat visz”

– mondta az ATV Híradónak Tóth Simon, hentes.

Éder Tamás szerint a drágulás egyik legfőbb oka a német húsipari piacon bekövetkezett áremelkedés, hiszen ha ott változás történik az árakban, az a Magyarországon lévő hústermékeken is éreztetni fogja hatását.