Döntött a Kúria: véget ér a címervita Újpesten

Fotó: Egy kisfiú az Újpest régi címerét mutatja pólóján a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkõzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2017. július 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 26. - 16:03

A Kúria ma végre meghozta azt a határozatot, amelyre a klub és a szurkolók már régóta várnak. 

Újpesten még 2017-ben robbant ki a vita a címer körül, amikor az 1885-ös alapokon nyugvó logót egy modern címerre cserélték, és azt állították, hogy a csapat honlapján több ezren szavaztak a váltás mellett. 

Ennek ellenére a szurkolók egy emberként álltak ki a hagyományok mellett, az Újpest FC kisebbségi tulajdonosa az Újpesti Torna Egylet pedig pert indított az ügyben, amelyet minden fórumon megnyert. 

Változás ennek ellenére nem történt, ezért tavaly úgy határozott az Alkotmánybíróság, hogy a Kúriának kell végleges határozatot hoznia az ügyben, amely ma meg is történt. 

A döntés értelmében az Újpest FC-nek harminc napon belül vissza kell állítania az eredeti állapotot, vagyis a régi címert kell használniuk. 

A goal.com szerint a helyzetet egyszerűsíti, hogy információink szerint hamarosan megvásárolja a klubot egy új tulajdonos és az első döntése a címer visszaállítása lesz.

Az Újpest vasárnap a legnagyobb rivális, a Ferencváros ellen lép pályára, a szurkolók számára pedig biztosan örömünnep lenne, ha a régi logóval a mezen futnának ki a játékosok a gyepre.