Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Visszaharapott a krokodilnak az ausztrál farmer, így élte túl a támadást

Állítása szerint volt annyi lélekjelenléte, hogy visszaharapjon, mire a termetes példány elengedte, így menekült meg.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Colin Deveraux marhatenyésztő szerencsésnek tartja magát, hogy életben maradt: egy hónapot töltött kórházban, miután megtámadta őt egy 3,2 méter hosszú sós vízi krokodil Ausztrália középső részén, amikor kerítést épített a Finniss folyó közelében.

Az ABC Newsnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az eset a múlt hónapban történt. Eléggé belemerült a munkába, ám ekkor egy krokodil bukkant elő, elkapta a jobb lábát és megrázta, mint egy „rongybabát”, majd a vízbe rántotta. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A férfi először megpróbálta a bal lábával bordán rúgni az állatot, de ez nem sikerült, ezért beleharapott a krokodil szemhéjába. „Rettentő kényelmetlen helyzetben voltam, de sikerült megharapnom a krokodilt, mire az elengedett. Talpra ugrottam és nagy léptekkel a kocsim felé indultam” – idézte fel.

Deveraux szerint az állat egy darabig még üldözte őt, de aztán megállt, vélhetően feladta. A férfi egy törülközővel és egy kötéllel elállította a vérzést, aztán a bátyja a 130 kilométerre lévő Royal Darwin Kórházba vitte.

A BBC megjegyzi, a legutóbbi halálos kimenetelű krokodiltámadás idén áprilisban történt a queenslandi Cape York-félszigeten lévő Kennedy folyónál. De arról is beszámoltunk, hogy a szeptemberi áradások közepette több mint 70 krokodil szabadult el Kínában: a hatóságok egy vészhelyzeti egységet is bevetettek a helyzet megoldására.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.