Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Közös ellenőrzések: több embert elfogtak a BKK járatain a BRFK munkatársai

Eredményesen zárult a februári közös akció.

Fotó: BKK
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BKK beszámolója szerint a BRFK és a BKK közös, februári akciója sikerrel zárult, hiszen több embert elfogtak, hármat pedig előállítottak a 4-es, a 6-os és az 1-es villamosok, illetve a 151-es autóbusz vonalain történt ellenőrzések során. A BKK partnerségre lépett a BRFK-val, melynek eredményeképpen közös ellenőrzéseket tartanak a közösségi közlekedési eszközökön.

Az utasok biztonsága érdekében végrehajtott ellenőrzések közül a legutóbbira 2024. február 23-án került sor a 4-es és a 6-os villamoson, azok megállóhelyein, valamint azok környékén. Az ellenőrzés eredményeképpen az egyenruhások elfogtak két szabálysértés miatt körözött embert, valamint egy személyt, aki eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Soron kívül Változékony időnk lesz szerdán, néhol jégdara és hózápor is lehet

Továbbá azon a napon előállítottak három embert kábítószer birtoklása miatt, két embert pedig figyelmeztettek közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt. A február 14-i ellenőrzés során az 1-es villamos vonalát figyelték árgus szemekkel, melynek során két körözött személyt fogtak el, továbbá két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért.

Ezt megelőzően, február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit fésülték át, ahol szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit. A közleményben megjegyezték, az egyenruhások ilyenkor nemcsak a járatokat, hanem az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is ellenőrzik, és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak.