Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) beszédet mond az új sportcsarnok átadásán Mezőhegyesen 2024. május 25-én. Mellette Lázár János építési és közlekedési miniszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X-en közzétett üzenetében tisztázta, nincsenek előre megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin. A belga miniszterelnöknek egy szerdai kijelentésére reagált Kovács, és tisztázta a dolgokat.

Kovács közölte: Alexander De Croo kiemelkedik Magyarország szapulásával és „orbanofóbiájával”, így – mint fogalmazott – „nem lepődünk meg ezen a legutóbbi rágalmon sem”. Ahogyan Kovács fogalmazott, a belga kormányfőnek a tényekkel is laza a kapcsolat, és valószínűleg soha nem látta Orbán Viktor több órán át tartó sajtótájékoztatóit, melyek ideje alatt nincsenek megszűrve a kérdések, máskülönben erről az ellenzéki sajtó már rég beszámolt volna. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Kovács Zoltán azt javasolta a belga miniszterelnöknek, hogy kevesebb időt töltsön az uniós miniszterelnöktársa elleni „olcsó szurkálódással” és inkább azzal foglalkozzon, miért is kell küzdenie az újraválasztásért a június 9-i választáson. Kovács szerint talán itt az ideje megváltoztatni a háborúpárti álláspontot.

A De Knack című flamand nyelvű belga napilap szerdán megjelent cikke szerint Alexander De Croo a lap munkatársának kérdésére válaszolva egyebek mellett azt nyilatkozta: pártja semmilyen körülmények között sem szeretne együttműködni a Vlaams Belang (Flamand érdek) nevű párttal, mert „nem kívánják Flandriát káoszba taszítani”. Emlékeztetett, Katalóniát mintegy ötezer vállalat hagyta el a „nacionalisták miatt”.

Közölte ugyanakkor, hogy hisz a demokráciában, majd megjegyezte: ha ő egy „Orbán-féle kormányfő” lenne, akkor szóvivője előre bekérte volna a kérdéseket és csak olyanokat tehettek volna fel neki, amiket kedvel. „Szerencsére nem ilyen országban élünk” – tette hozzá a belga miniszterelnök.

Liner/MTI