Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

Újabb nagy legenda ment el a magyar sportolók közül

Kovács Péter olimpiai bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes tornász is örök álomara hajtotta a fejét.

...svg content...Fotó: liner.hu
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt években nem egy nagy legendát veszített el a sport, köztük olyan nevekkel, akik idősebb korukban is képesek voltak motiválni a fiatalokat. Gondoljunk csak Csapó Gáborra, a magyar vízlabda korszakos zsenijére, aki szintén ideje korán ment el.

Kovács Péter szintén ideje koránt hajtotta örök álomra a fejét, akit sokan ismernek, ráadásul egy olyan sportlegendáról van szó, akiről elemet neveztek el. Ez olyasvalami, amit nem sokan mondhatnak el magukról. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Szombaton, 64 éves korában elhunyt Kovács Péter olimpiai bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes tornász, a Kovács-szaltó névadója. Kovács halálhírét egykori klubja, a Dunaújvárosi KSE tornaszakosztálya jelentette be a közösségi oldalán.

Az 1973-as úttörőolimpián megnyerte a szekrényugrás versenyszámát

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja szerint a hevesi születésű Kovács Péter a helyi Vörös Meteor csapatában kezdett tornázni. Az 1973-as úttörőolimpián megnyerte a szekrényugrás versenyszámát, ekkor figyelt fel rá Papp Zoltán, a Dunaújvárosi Kohász edzője. Kovács ezt követően klubot váltott, és egészen visszavonulásáig, 1984-ig volt az egyesület versenyzője.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A magyar felnőtt válogatottnak 1976-tól volt tagja. A nagy áttörést az 1979-es Európa-bajnokságon bemutatott nyújtógyakorlata jelentette, amiért ezüstérmet kapott. Ezen a versenyen hajtotta végre először a később róla elnevezett Kovács-szaltót, ami a nyújtóvas fölötti duplaszaltót és az ezutáni visszafogást jelenti.

A mexikói Universiadén korláton ezüstérmet szerzett. Az 1980-as moszkvai olimpián tagja volt a bronzérmet nyert magyar csapatnak. A Testnevelési Főiskolán 1982-ben szerzett edzői oklevelet, három évvel később az egri tanárképző főiskolán diplomázott testnevelőtanárként.

Már a sportolói pályafutása alatt elkezdett edzősködni Dunaújvárosban, ahonnan 2003-ban Sopronba költözött. A sérülései miatt rokkantnyugdíjasként élt, de egy ideig még trénerként tevékenykedett. A kilencszeres magyar bajnok sportolót 2014-ben választották a magyar tornasport halhatatlanjai közé.

Liner/MTI

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.