Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Újra körözik a külföldre menekült jobbikos expolitikust

Ismét a rendőrség körözési listájára került a KGBéla-ként emlegetett, több mint egy éve szökésben lévő politikus.

...svg content...Fotó: Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő érkezik az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalására a Budapest Környéki Törvényszékre 2020. szeptember 24-én, ahol várhatóan határozathozatalra és a határozat kihirdetésére kerül sor. MTI/Kovács Tamás
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ismét keresik Kovács Bélát – szúrta ki Blikk a police.hu oldalán megjelent információkat. Az egykori jobbikos EP-képviselő az 5 éves fegyházbüntetés elől feltehetően Oroszországban bujkál, eddig nem fizette be a költségvetési csalás miatt rá kiszabott 1,2 milliós büntetést sem, ezért adták ki ismét a fényképes körözését.

Mint ismert, a 63 éves férfi ellen már júniusban is nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A politikus ügyében először 2020. szeptember 24-én hirdettek elsőfokú ítéletet. Több társával együtt az EU intézményei elleni kémkedéssel és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség, amely ekkor még csak másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Később, immáron harmadfokon, a 2022. szeptember 27-én jogerőre emelkedett ítéletet a Kúria mint harmadfokú bíróság tovább súlyosította és 5 év fegyházat, illetve 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. Úgy tudni, az egykori politikus Moszkvában lelt menedékre, s azóta nem is járt magyar földön. Ott nem kell tartania a kiadatástól, hiszen ez a fajta kémkedés kizárólag Magyarországon szerepel a Btk.-ban – teszi hozzá az Infostart.

„Nem hallottam az újabb körözésről, meg is vagyok lepve. Nem látom különösebb értelmét. Vélhetően arról van szó, hogy a be nem fizetett összeget fogva tartásra váltanák át a hatóságok, ezért adhatták ki a külön körözést”

– nyilatkozta a Blikknek Bólyai János ügyvéd, annak az ügyvédi irodának a vezetője, amelyik évek óta ellátja Kovács Béla védelmét.

A védő beszélt arról a beadványról is, amelyet Kovács Béla megbízásából nyújtottak be az Alkotmánybírósághoz, a bírósági tárgyalás, illetve az ítélet alkotmányellenességére hivatkozva. A hvg.hu írt arról korábban, hogy a beadványt a héten elutasították.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.