Iskolazárásokkal és kötelező maszkviseléssel köszöntötte a tanévet a negyedik hullám

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA/Julien Warnand
not image

Nagy Noel

2021. október 2. - 07:32

Egyre több helyen teszik kötelezővé a maszkviselést az oktatási intézmények közül, legutóbb a Szegedi Tudományegyetem jelentette be a kötelező maszkviselést.

A Pénzcentrum is kiemeli, hogy nem csak a koronavírus-járvány negyedik hulláma idézte elő a kötelező maszkviselést, hanem a felső légúti tünetek miatt hiányzó diákok száma is növekvő tendenciára fordult.

Már számos budapesti és vidéki iskola, köztük a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem is úgy döntött, kötelezővé teszik a maszkviselést vagy szigorítanak a járványügyi szabályaikon.

Még olyan is volt több általános iskola vagy gimnázium tanévnyitóján, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehetett azon részt venni és akik nem vették fel a koronavírus elleni vakcinát, csak online kapcsolódhattak be a tájékoztatóba.

Országosan már 3-4 iskolát zártak be a koronavírus miatt, 10-15 helyen pedig egy-egy osztálynál rendeltek el online oktatást. A gyermekorvosok pedig jelezték, hogy egyre vírusfertőzött gyermek jelentkezik be náluk.

Ez nem kizárólag a koronavírus-fertőzésre vonatkozik, hanem az úgynevezett közönséges vírusfertőzésekre is, mint az adenovírus, parainfluenza-vírus és a rhinovírus.