Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Kormányinfó: nem kell kötelező maszkviselésre számítani

Nincs tervben semmilyen új korlátozás bevezetése a koronavírus terjedése miatt, a számok mindezt nem teszik szükségessé.

...svg content...Fotó: Örkényi Zsolt, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének mentőtechnikusa védőruhába öltözik, mielőtt egy koronavírussal fertőzött beteget szállítanak el a fővárosi Honvédkórházból 2020. november 4-én. A koronavírussal fertőzött, vagy fertőzésgyanús betegeknél kötelező a védőruha - a felvétel sorrendje szerint védőoverál, FFP2-es maszk, három pár leragasztott kesztyű és védőszemüveg - használata. Az életmentésre tervezett Mobile Intensive Care Unit (MICU), azaz mobil intenzív egység az ország egyetlen olyan mentőautója, amely mozgó intenzív osztályként funkcionál, akár komolyabb beavatkozások is elvégezhetők benne. A mentőautó tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz, és szinte kizárólag kritikus állapotú sérültekhez küldik. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt két évben a koronavírus nagyon súlyos egészségügyi és gazdasági gondokat okozott, nemcsak Magyarországon, hanem a világ szinte minden táján. A magyar kormán gyorsan reagált erre, rengeteg oltóanyagot szerzett be, így hamar elérhetővé vált a legbiztosabb védekezési forma.

Azóta több hullámot is átvészeltünk, jelenleg pedig nyugodt a helyzet, ellenben az ukrajnai háborúval, ami a forintra is drasztikus hatással van. Ennek kapcsán is mondott pár szót Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A témák között szerepelt a vírushelyzet is, ami még mindig sokkal ideálisabb, mint korábban. Ugyan az új variáns a nyári időszakban is képes terjedni, Gulyás tisztázta, semmi szükség arra, hogy új intézkedéseket vezessenek be, így arról sincs szó, hogy újra kötelezővé váljon a maszkviselés, mint hónapokkal ezelőtt.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.