Ezért nem jó ötlet a megnyitott konzervdobozt a hűtőbe tenni
Az ilyen módon tárolt élelmiszerbe ugyanis idegen anyagok is bejuthatnak.
Amikor megnyitunk egy konzervdobozt, az addig lezárt csomagolás belseje hirtelen megtelik oxigénnel. A konzerv ettől a pillanattól kezdve oxidálódni kezd, és ennek következtében a fémrészecskék elkezdenek kiázni a doboz falából egyenesen bele az ételünkbe – magyarázzák.
A folyamatot felgyorsítja, ha a csomagolásban valamilyen savas étel található, például paradicsom. A beszámolóból kiderül: a konzervek anyagában főleg vas és cink található, amelyek az egészségre kis mennyiségben teljes ártalmatlanok, sőt szervezetünknek szüksége is van rájuk.
Ugyanakkor még ezek a fémek is megváltoztathatják ételünk minőségét, és fémes utóízt hagyhatnak maguk után. Emiatt a szakértők azt javasolják, hogy az élelmiszereket mindig tiszta, légmentesen zárt dobozokban, edényekben tároljuk a hűtőben. A legbiztosabb megoldást a műanyagból és üvegből készült, fedeles ételhordók jelentik – írta meg a 24.hu az IFLScience cikke alapján.
Korábban arra is kitértünk, hogyan tároljuk helyesen a nyers húsokat a hűtőben. A túlzsúfolt hűtőben a hideg levegő megfelelő áramlása nem biztosított, ami az élelmiszerek gyorsabb romlásához vezet, ezért nagyon fontos, hogy körültekintően tároljuk ételeinket.