Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Konkrétumokkal szolgált Nagy Márton a Budapest Airport tervezett megvásárlása kapcsán

Már hosszú évek óta húzódik az ügy, Nagy Márton azonban relatíve pozitívan nyilatkozott a tervezett megvásárlás kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Attila
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, már évek óta húzódik a Budapest Airport ügye: 2020-ban egy magyar befektetőkből álló konzorcium tárgyalt a Budapest Airport megvásárlásáról, majd a magyar kormány tárgyalt a megvásárlásról, s ajánlatot is tett rá, ám a folyamat csak az átvilágításig jutott.

Noha akkor eredménytelenül zárultak a tárgyalások a felek között, a kormány egyértelműen jelezte, továbbra is fenntartja vásárlási szándékát. Végül idén szeptemberben merült fel ismét a téma, majd mindkét fél megerősítette, hogy folyamatban vannak a tárgyalások. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Egyelőre csak sajtóértesülés szintjén kering az információ, de állítólag a magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt akar, míg a fennmaradó részesedés pedig egy repülőtér-üzemeltetőhöz kerülne. Az évek óta húzódó ügy kapcsán azonban most Nagy Márton osztott meg némi információt.

A Portfolio a Reuters értesülései nyomán számolt be arról, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Budapest Airport megvásárlásának finanszírozása csomagban valósulhat meg és a várakozások szerint az év végéig lezárulhatnak a tárgyalások.

A Világgazdaság konferenciáján felszólalva Nagy Márton közölte, a budapesti repülőtér megvásárlását csomagban finanszírozhatják, ami költségvetési forrásokat, fejlesztési banki pénzeket, illetve nem stratégiai eszközök értékesítését tartalmazhatja.

A gazdaságfejlesztési miniszter végezetül hozzátette, hogy a finanszírozás biztosított és a várakozások szerint akár az év végéig le is zárulhatnak a tárgyalások a Budapest Airport megvásárlásáról.

Megint besült Észak-Korea kémműholdjának fellövése, felrobbant a rakéta

Nem sokkal azután, hogy Észak-Korea fellőtte a következő kémműholdját, újabb gondok akadtak vele.