Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,27 Ft
Euró
391,86 Ft
Font
466,64 Ft
Bitcoin
57,832 $

Olyan komoly károkat okozott a vihar Szabolcsban, hogy operatív törzset hoztak létre

A katasztrófavédelem hozta létre az operatív törzset a jelentős károk miatt.

...svg content...Fotó: MTI/Vajda János
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az InfoRádióban osztotta meg, hogy a szombaton a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt több ház is lakhatatlanná vált, több helyen pedig mandarin nagyságú jégdarabok hullottak az égből.

A jég mellett jelentős mennyiségű csapadék is hullott, ami miatt még vasárnap is folyamatosan érkeztek a bejelentések a katasztrófavédelemhez: szombaton és vasárnap összesen 692 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A legtöbbször Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Számos fa dőlt az utakra, a házakra, a sínekre vagy a kerítésekre. Mukics Dániel megosztotta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Buj településen operatív törzset hozott létre az OKF, hogy koordinálni lehessen a viharkárok felszámolását.

A településen keletkezett a legtöbb épületkár a hétvégi viharok során: összesen 55 ház tetőszerkezete károsodott a jégeső miatt.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Szokjunk hozzá a meleghez, mert ennél csak rosszabb lesz - közölte a Klímapolitikai Intézet

Az MCC Klímapolitikai Intézet elemzése szerint a globális felmelegedés következtében a mostani hőhullámok a jövőben akár enyhének is minősülhetnek.