Dollár
397,90 Ft
Euró
404,96 Ft
Font
479,96 Ft
Bitcoin
23,566 $

Komoly büntetést kapott az oltást megtagadó erdőkertesi háziorvos

Takács Anikó háziorvos szociális alapszolgáltatásban dolgozó munkatársat olt be a Moderna koronavírus elleni vakcinával a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Idősek Otthonának épületében 2021. március 11-én. MTI/Balázs Attila
not image

Borbély Fanni

2021. március 16. - 14:46

Igen nagy port kavart az erdőkertesi háziorvos, Kiss Csaba története, aki nyíltan megtagadta a körzetéhez tartozó páciensek beoltását a koronavírus elleni oltóanyagokkal, a rendszer hiányosságaira hivatkozva.

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye szerint egymillió forintos egészségügyi bírságot szabnak ki Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos praxisára, a koronavírus elleni oltás beadásának megtagadása miatt, tiltakozása ugyanis a kormányhivatal szerint ellentmond az orvosszakmai, az etikai és a jogi előírásoknak is.

Soron kívül Kiszáradt a Jangce folyó egy része, „felhőbeültetést” végeznek a kínaiak az esőért

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, kiemelték, a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, mely az oltások ellen szól, ugyanis véleményük szerint mindez rombolja az egészségügyi ellátórendszerbe vetett bizalmat.

“Miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt”

fogalmazott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

A közleményben kiemelték, a járvánnyal szembeni küzdelem az emberi életről szól, éppen ezért össze kell fognunk, hiszen csak együttes erővel tudjuk legyőzni a koronavírus-járványt. Kiss Csaba korábban az ATV-nek nyilatkozott, és tételesen sorolta fel tiltakozásának okait, megemlítette többek közt a kínai oltóanyaggal szembeni bizalmatlanságát, továbbá az oltási terv átláthatatlanságát és a háziorvosokra hárított szervezés felelősségét is.