Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,438 $

Kölyökkutyákat és csempészcigarettát talált a NAV egy román furgonban

A sofőrnek az állatokhoz nem voltak érvényes okmányai, egyúttal állította, hogy az elrejtett cigarettáról semmit sem tud.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kölyökkutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt az M1-es sztrádán ellenőrizték a pénzügyőrök. A férfi sem a kölyökkutyákkal, sem a cigarettával nem tudott elszámolni – közölte kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Facebookon közzétett közleményben az áll, Romániából Németországba tartott az a jármű, amelynek raktere az adózatlan cigarettán kívül, bichon fajtajellegű kölyökkutyákat is szállított. „Munkatársaink a sztráda ácsi pihenőjébe kikísérték a furgont” – írták. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Mint kiderült, a raktér platóján 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vittek, ahol a dobozok és bőröndök alatt, négy, alig nyolchetes, hófehér négylábú mocorgott. A sofőrnek az állatokhoz nem voltak érvényes okmányai, egyúttal állította, hogy az elrejtett cigarettáról semmit sem tud.

Ezt követően a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kutyáknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatók. A közleményben hozzátették, a kölyköket egy állatvédő egyesület fogadta be.

„Munkatársaink az adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak” – emelték ki. Megjegyezték, a NAV több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez, 2022-ben 150.-ként írták alá az Állatvédelmi Kódexet. Emellett idén 49 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg, de az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelicet és macskákat is találtak a pénzügyőrök szolgálat közben.