40 nappal egy repülőgép-szerencsétlenség után találtak meg 4 gyereket a dzsungelben

Fotó: Unsplash/Atharva Tulsi
Dél-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Negyven nappal azt követően találtak rá a négy gyermekre, hogy repülőgép-szerencsétlenséget szenvedtek Kolumbiában.

A csodával határos módon élve találtak rá arra a négy gyermekre a kolumbiai dzsungelben, akik 40 nappal korábban szenvedtek repülőgép-szerencsétlenséget. Egy 13, egy 9 és egy 4 éves, illetve egy 12 hónapos gyermek került elő élve a veszélyes dzsungelből, ahol számtalan veszély leselkedett rájuk.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A repülőgép-szerencsétlenség még május első napján történt, azóta keresték a túlélőket. Több mint öt héttel később bukkantak rájuk a sűrű dzsungelben, ami ideiglenesen az otthonukká, és egyúttal a rémálmukká vált.

Az őslakos közösségből származó gyerekeket pénteken mentette ki a hadsereg, nem messze attól a helyszíntől, ahol rátaláltak a roncsokra. A Cessna 206-os hét embert szállított az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartományban található San Jose del Guaviare város közötti útvonalon, amikor a gép hajtóműhiba miatt lezuhant.

Egy felnőtt sem maradt életben

A három felnőtt közül egy sem maradt életben, köztük a pilótával. A holttesteket a gépben találták meg, addig a gyerekek útra keltek, hogy segítséget szerezzenek. Igazi csodaként tekintenek arra, hogy a gyerekek túlélték a zuhanást, illetve a dzsungelben eltöltött heteket.

Az Al Jazeera azt írja, a gyerekek a Huitoto néphez tartoznak, és az idősebb testvéreknek volt némi tudomásuk arról, hogyan lehet túlélni egy esőerdőben. Valószínűleg ez mentette meg az életüket, köztük a 12 hónapos kisgyermekkel.

Eleinte arról szóltak a hírek, hogy a gyerekeket már május 17-én megtalálták, de azokat az információkat nem erősítették meg. Keresőkutyák is részt vettek a kutatásban, akik eldobott, megrágott gyümölcsöket is találtak, illetve a dzsungel növényzetéből épített rögtönzött menedékhelyeket.

A keresés nem volt egyszerű a rossz látási viszonyok miatt, mivel a helikopterekről és a repülőkről csak nehezen lehetett bármit is látni a sűrű köd és növényzet között. Odafentről élelmiszerekkel teli dobozokat dobtak le a katonák, bízván abban, hogy a gyerekek megtalálják azokat.