Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Kolerafertőzés veszélye miatt szólalt fel a WHO

TÉMÁK:
#WHO
Fotó: MTI/EPA/LUSA/Tiago Petinga
Orvostudomány

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatása szerint több mint egymilliárd embert fenyeget a kolerafertőzés veszélye.

“Becsléseink szerint 43 országban több mint egymilliárd ember van közvetlenül kitéve a kolerafertőzés veszélyének. Csak az elmúlt héten három ország jelentette a betegség új kitörését. Jelenleg összesen 22 ország küzd a kolerajárvány kitörésével”, mondta Philippe Barboza egy tájékoztatón.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Barboza emlékeztetett rá, hogy 2022-ben kétszer annyi országnak kell kolerajárvánnyal szembenéznie, mint 2021-ben. A halálozási arányok is az elmúlt 10 év legmagasabb értékeit mutatják, és akár 2%-kal is meghaladják az elfogadható normákat.

A kolerajárványok növekedésének tendenciája folytatódik, mondta, majd hozzátette, hogy az esetek számának növekedése a szegénység, a konfliktusok és a természeti katasztrófák együttes következménye.

A WHO szerint a kolerajárvány széles körben elterjedt, az általa okozott halálesetek száma pedig megháromszorozódott az ötéves átlaghoz képest. A szervezet a kolera elleni vakcinák hiányáról is beszámolt, Barbosa egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy a készlet rendkívül fogyóban van.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, többek között a földrengés által sújtott Szíriát is kolerajárvány fenyegeti.