Kokainnal és amfetaminnal kereskedett egy férfi, több millió forintot zsebelt be

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 22. - 01:10

Letartóztatásban marad az a kecskeméti férfi, akit első fokon 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítéltek drogfogyasztás és kábítószer értékesítése miatt.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2020 februárjában ismeretlen személytől 1,2 millió forintért vásárolt amfetamint és kokaint részben saját fogyasztásra, részben forgalomba hozatal céljából.

A férfi a kábítószereket gépkocsija első ülései közötti boxba, illetve kabátja zsebébe helyezte. A férfit azonban a rendőrség igazoltatta, melynek során a kábítószereket lefoglalták. Ezt követően a rendőrség a vádlott lakásában is további kábítószereket, illetőleg azok adagonkénti kimérésére alkalmas digitális mérlegeket foglalt le – írta az ugyeszseg.hu.

A vádlott által saját fogyasztásra, illetve forgalomba hozatal érdekében megszerzett és tárolt kábítószerek együttes mennyisége meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést a büntetés enyhítése, rövidebb tartamú, börtön végrehajtási fokozatú szabadságvesztés kiszabása érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés arányos, annak esetleges enyhítése veszélyeztetné a büntetési célokat, ezért a bejelentett fellebbezéseket nem tartotta alaposnak.

Olyan körülmény pedig az eljárás során nem volt feltárható, amely indokolttá tenné a törvényben előírt fegyház végrehajtási fokozatú szabadságvesztésnél enyhébb, börtön végrehajtási fokozat megállapítását. A fellebbezések tárgyában az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.