Clouds
21 Budapest
Dollár
354,55 Ft
Euró
386,25 Ft
Font
432,93 Ft
Bitcoin
23,621 $

Hamarosan kivégezhetik az első nyíltan transznemű nőt az Egyesült Államokban

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

McLaughlin 20 éve, jóval az átalakulása előtt kezdett randevúzni Beverly Guentherrel, aki később távolságtartási végzést kért egykori párja ellen.

1977 óta 1558 halálraítéltet, köztük 17 nőt végeztek ki az Egyesült Államokban, kedden pedig kivégezhetik az első nyíltan transznemű nőt, Amber McLaughlint, akit 2006-ban ítéltek el gyilkosság miatt.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Azonban a sorsa még nem dőlt el teljesen, ugyanis Mike Parson, Missouri kormányzója jelenleg egy kegyelmi kérvényt mérlegel, amelyben az áll, hogy McLaughlinnak gyermekkorból származó traumái, illetve mentális problémái vannak.

Állítólag az esküdtszék nem tudott ezekről a tényekről, amikor a tárgyalás zajlott, mint ahogyan arról sem, hogy a nőnek súlyos depressziója volt korábban, illetve többször is megpróbált öngyilkos lenni – közölte az AP.

McLaughlin 20 éve, jóval az átalakulása előtt kezdett randevúzni Beverly Guentherrel, aki később távolságtartási végzést kért egykori párja ellen, mivel a kapcsolatuk lezárása után többször zaklatta, illetve a munkahelyére is követte.

Guenther szomszédjai 2003. november 20-án értesítették a hatóságokat, mondván, a nő nem ért haza, így a rendőrök Guenther munkahelyéhez indultak, ahol egy törött késmarkolatot, illetve vérnyomokat találtak. Egy nappal később McLaughlin vezette el a rendőröket a Mississippi folyóhoz, ahol korábban megszabadult a holttesttől.