Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,175 $

Kisbabákat „alkalmaz” egy japán nyugdíjasotthon, hogy felvidítsák az időseket

A gyermekeknek 4 évesnél fiatalabbnak kell lenniük, és fő feladatuk, hogy sétálgassanak az intézményben.

Fotó: Pixabay
Epic

Czinder Tímea

Szerkesztő

Egy Japán déli részén, Kitakyushuban egy idősek otthona csecsemőket alkalmaz egy nagyon fontos feladatra: azért, hogy társaságot nyújtsanak a többnyire 80-as éveikben járó lakóknak, és mosolyogjanak.

Az ideális „pályázóknak” négy évnél fiatalabbnak kell lenniük, gyámjuknak pedig szerződést kell aláírniuk, amely kimondja, hogy a csecsemők és kisgyermekek akkor jelenhetnek meg a munkában, amikor „éppen úgy tartja kedvük”. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Természetesen a gyermekeknek nem kell megszakadniuk a kemény munkában, a szerződés ugyanis arra is kitér, hogy ha éhesek, álmosak, vagy hangulatuk épp nem megfelelő, szünetet is tarthatnak.

Kimie Gondo, az otthon vezetője elmondta, hogy eddig több mint 30 babát regisztráltak, akik több mint 100 idős ember napjaiba lopnak vidámságot. A csecsemők puszta látványukkal is megmosolyogtatják a lakókat, szolgáltatásaikért pedig pelenkában és tejporban kapnak fizetséget.

A kisgyermekek fő feladata, hogy gondviselőik kíséretében sétát tegyenek az idősek otthonában, ami nem különbözik sokban attól, mintha egy parkba indultak volna levegőzni. Az idősek örömmel fogadták az ifjú látogatókat, üdvözölték őket, beszélgetést kezdeményeztek velük vagy megölelték őket.

„Aranyosak. Arra emlékeztet, amikor szülő voltam” – nyilatkozta az egyik lakó.

A South China Morning Post szerint a rendszer eddig kiváló eredményeket hozott: Gondo elmondása alapján néhány gyermek olyan jól kijön az intézetben élőkkel, hogy mostanra igazi nagyszülő-unoka kapcsolat alakult ki közöttük.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.