Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

Összecseréltek két újszülöttet Hódmezővásárhelyen, nem a saját kisbabáját vitte haza egy pár a kórházból

A babák végül visszakerültek a saját szüleikhez.

Fotó: Unsplash/ Garrett Jackson
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A közelmúltban véletlenül összecseréltek két kisbabát egy hódmezővásárhelyi kórház szülészetén – írja a Blikk a szeged365.hu-ra hivatkozva. A hibát ráadásul az újdonsült szülők sem vették észre, az egyik kisfiút ugyanis már haza is vitték, mire kiderült a kavarodás.

“Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza. Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk” – mondta el Dajka Zoltán, az egyik édesapa a lapnak.

Miután a kórház kérésére ellenőrizték a baba csuklóján lévő karszalagot, amin a gyermek születési adatai szerepelnek, rádöbbentek, hogy tényleg nem a saját kisbabájukat vitték haza. Dajka Zoltán szerint a csere oka lehetett, hogy a két újszülött nagyon hasonlít egymásra.

“Ugyanúgy ott volt az orrán néhány pötty, mint a miénknek” – árulta el az édesapa.

A Dajka-szülők ezután megpróbáltak taxit fogni, ami azonban 30 percbe tellett. Az apuka szerint ez volt élete leghosszabb fél órája.

“Újabb 15 perc alatt értünk be, aztán ott volt előttem a nőgyógyászat ajtaja, amin csak csengetésre lehet átjutni. Tenyérrel szétpattintottam a mágneszárat, a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülettel” – árulta el Dajka Zoltán. Hozzátette, hogy a másik szülőpár egyáltalán nem tűnt idegesnek a kialakult helyzet miatt.

A két kisbaba végül a saját családjához került. A kórházban azt mondták, hiba történt, és egy bocsánatkérő levelet is küldenek majd az érintetteknek, hivatalosan azonban még nem nyilatkoztak az ügyben.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.