Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Kipukkadt az NFT-buborék, vége a dollármilliós üzleteknek

95%-uk teljesen elértéktelenedett egy friss elemzés szerint.

Fotó: unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A kriptopiaci és különböző alternatív pénzeszközök aktuális trendjeivel foglalkozó dappGambl legújabb kutatása szerint teljesen összeomlott az NFT-k piaca – számolt be róla a Cybernews.

Az NFT-k, vagyis a nem helyettesíthető tokenek egyfajta egyedi tanúsítványok, melyekkel a digitális tartalmak eredetisége igazolható. Két évvel ezelőtt a piac havi forgalma 2,8 milliárd dolláron tetőzött.

Az NFT Scan adatainak felhasználásával azonban megállapították, hogy a 73.257 darabos NFT-gyűjteményből 69.795 mostanra elértéktelenedett. A jelenleg még értékkel bíró tokenek 41%-a 5 és 100 dollár között volt, és csak kevesebb mint 1%-uk ért 6000 dollárnál többet – ami messze elmaradt a korábbi összegektől.

„Mindez rávilágít az NFT-piacban rejlő magas kockázatokra. Hangsúlyozzuk, hogy minden vásárlás előtt – különösen a nagy értékűek esetében – alapos átvilágításra van szükség” – áll a jelentésben.

„A milliókért eladott digitális műalkotásokról szóló történetek közepette könnyű figyelmen kívül hagyni, hogy a piac tele van potenciális buktatókkal” – fogalmaztak.