Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,198 $

Kiderült, megépülhet-e a kínai BYD-gyár Szegeden

Miután vizsgálat indult tavaly annak kapcsán, hogy tisztességtelen előnyhöz juthatott-e a kínai BYD a beruházás kapcsán, most tisztázták, veszély fenyegeti-e a tervezett autógyárat.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, biztossá vált, hogy Szegeden épül meg a kínai BYD autógyár. A kormány igen jelentős összeggel támogatja a beruházás infrastrukturális kialakítását, illetve magát a beruházást is, ám eközben az Európai Bizottság több gyártó ellen, többek között a BYD ellen is vizsgálatot indított.

Az EB még tavaly indított vizsgálatot a BYD ellen, miután felmerült annak a gyanúja, hogy a kínai vállalat tisztességtelen előnyhöz jutott az állami támogatás miatt. Az Európai Bizottság által indított vizsgálat azonban akár az év végéig is eltarthat, s sajtóértesülések szerint akár büntetővámot is kivethetnek a jövőben a Szegeden gyártott autókra. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Az RTL megkereste az ügyben Gulyás Gergelyt is, a Miniszterelnökség vezetője pedig a következő választ adta:

„Nem fenyegeti veszély a BYD szegedi óriásberuházását, ha az Európai Bizottság csak azt vizsgálja, szabályos-e a kínai cég állami támogatása. Én azt remélem, hogy a bizottság a józan ész pártján marad.”

Gulyás ezt követően arról beszélt, hogy meglátása szerint „le akarják vágni a kínai gazdaságot Európáról”, amit elmondása szerint a kormány „rossz törekvésnek tart”, sőt, „Európára és Magyarországra nézve is gazdaságilag veszélyesnek”. Ugyanakkor Bod Péter Ákos közgazdász már arról beszélt, hogy meglátása szerint „amerikai után az európai iparvédelem is erősödik”.

„Az európai iparvédelem lassan magához tér, és miután Amerika már védi magát a kínai elektromos autókkal szemben, elkerülhetetlen, hogy a közös Európa is különböző vám- vagy egyéb megoldásokkal korlátozza.”

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.

Újabb motorbaleset történt, most Aszófő és Balatonfüred között

A jő idő beköszöntével sokkal több a súlyos és halálos motorbaleset, ezúttal Aszófő és Balatonfüred között bukott egy motoros.