Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Újabb kínai autógyártóért rajonganak az emberek (videó)

A jelentések szerint akkora érdeklődés alakult ki a Xiaomi első modellje iránt, hogy rögtön hét hónapos várakozási idővel számolhatnak a vásárlók.

Fotó: Twitter/Xiaomi
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

A kínai technológiai óriás újonnan bevezetett elektromos modellje, az SU7 kiszállításának jelentős késésére figyelmeztette ügyfeleit, a jármű iránt ugyanis akkor a kereslet, hogy a várakozási idő akár négy és hét hónap között is lehet. A főként okostelefonjairól ismert vállalat múlt héten lépett be az elektromos járművek piacára az SU7 szedán bemutatásával.

A bemutatót követő 24 órán belül a Reuters szerint a gyártó 88 898 előrendelést kapott a járműre. Érdekes lesz látni, hogy a Xiaomi hogyan veti meg a lábát a szegmensben, hiszen a már befutott szereplők, mint a Tesla és a BYD is intenzív versenyt folytatnak egymással, melynek az utóbbi időszakban már az árháború is egyértelmű részét képezi. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

A pekingi székhelyű vállalat a kínai autópiac felső szegmensébe kívánja pozícionálni az SU7-et, amelynek árai a standard modell esetében 30 000 dollár, a Max változat esetében pedig 41 500 dollár körül alakul. A Reuters által idézett elemzők szerint a Xiaomi okostelefonok terén szerzett szakértelme előnyösnek bizonyulhat az EV-k műszerfalának megtervezése során, emellett a vállalat jelentős készpénztartalékai is nagy löketet adhatnak a folytatásra nézve.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A Xiamomi nem sokkal azt követően indította útjára első saját gyártású modelljét, hogy az Apple több évnyi tervezés és számtalan vezetői cserét követően bejelentette, hogy felhagynak az elektromos autók kifejlesztésére vonatkozó törekvéseikkel. Nem a Xiaomi azonban az egyetlen tech-világból érkező autógyártó, amely sikerre viheti projektjét, ugyanis a Sony is nagy erőkkel dolgozik a Vision-S 01 nevet viselő szedán és a Vision-S 02 néven bemutatott SUV elérhetővé tételén.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.