Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,19 Ft
Euró
392,24 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
57,222 $

Kim Dzsong Un kiadta a katonai utasításokat Észak-Koreának 2023-ra

Kim Dzsong Un, Észak-Korea első embere új katonai célokat ismertetett az év végi pártértekezleten, ahol sok mindenről eshetett szó.

...svg content...Fotó: Az észak-koreai állami hírügynökség (KNCA) által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (j) elnököl a párt Központi Bizottságának hatodik, kibővített ülésén Phenjanban 2022. december 26-án, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság szocialista alkotmánya elfogadásának 50. évfordulója előtti napon. A jelenleg hatályos alkotmányt 1972. december 27-én hagyta jóvá az észak-koreai parlament, a Legfelsőbb Népi Gyűlés.
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kim Dzsong Un továbbra is nagy figyelmet fordít Észak-Korea fegyverkezésére, miután nagy atomhatalommá akarja tenni az országot. Emiatt számtalan illegális rakétakísérletet hagyott jóvá, és az elmúlt 12 hónapban minden eddiginél több ehhez hasonló tesztet abszolváltak.

Legutóbb Kim pedig ismertette a 2023-ra vonatkozó új katonai célokat, amiket teljesítenie kell a hadseregnek. A jelentésben foglaltak szerint Kim áttekintette a Koreai-félsziget helyzetét, amit a tágabb politikai tájak kapcsán is megtett. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Az egyik fő cél, hogy a hadsereg még erősebb védelemmel rendelkezzen, védve a szuverén jogokat, illetve a nemzeti érdekeket. A KCNA hírügynökség hozzátette, Kim új alapvető célokat mutatott be az önvédelmi képességek megerősítésére – írja a CNA.

Fel kell gyorsítania Észak-Koreának a fegyverkezését

A vezető határozottan kiemelte, hogy ezeket a terveket nemcsak megvalósítaniuk kell, hanem erőteljesen követniük is. Bár a KCNA nem közölt részleteket ezekről a célokról, Kim megjegyzései arra utalhatnak, hogy Észak-Koreának tovább kell gyorsítania a katonai fejlesztéseit.

Japán és Dél-Korea aggódva figyeli az eseményeket, ahogyan az USA is, mert Észak-Korea rendre feszültséget okoz a rakétatesztjeivel a térségben. Hiába a rengeteg figyelmeztetés, az elzárt ázsiai rezsim nem hajlandó változtatni a politikáján, és nem tárgyal.

Legutóbb öt észak-koreai drón repült át Dél-Koreába, ami miatt Szöul vadászgépeket küldött a levegőbe, mellettük harci helikopterekkel. Még figyelmeztetőlövéseket is leadtak, hogy észhez térítsék a szomszédjaikat, akik egyre inkább megszegik a szabályokat.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.