Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,68 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,22 Ft
Bitcoin
63,931 $

Kilőttek egy veszélyeztetett oroszlánt, miután megszökött egy dél-koreai farmról

A helyi hatóságok közlése szerint az állat hétfő reggel szökött meg, ám nem sokkal később kilőtték.

...svg content...Fotó: Unsplash/Eric Heininger
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint az oroszlán hétfő reggel szökött meg ketrecéből az Észak-Gyeongsang tartományban található Goryeong megyében, a fővárostól, Szöultól mintegy 300 kilométerre délre, egy farmról. Ezen a hegyvidéki területen mintegy 30 ezer ember él.

A szökés hírére a hatóságok azonnal intézkedtek, s 127 rendőr és 26 tűzoltó részvételével indult keresési művelet. Eközben a hatóságok riasztást adtak ki a helyiek számára, melyben arra szólították fel a lakosokat, hogy maradjanak távol a közeli Bukdu-hegységtől. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Alig egy órával a szökés bejelentése után egy megyei tisztviselő arról jelentett, hogy az oroszlánt kilőtték az erdőben, alig 4-5 kilométerre a farmtól. A tűzoltóság közzétett egy fotót is az oroszlánról, melyen az állat a kilövése előtti pillanatokban látható, ahogy a bokrok és levelek sűrűjéből figyel.

Az oroszlánok a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) veszélyeztetett fajok vörös listáján a „sebezhető” kategóriába tartoznak, mivel az élőhelyük elvesztése, a zsákmányfajok visszaszorulása, a trófeavadászat és az emberekkel való konfliktusok miatt folyamatosan csökken a populációjuk.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.