Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Kihagyja az Eb-t a Barcelona sztárja

A holland labdarúgó-szövetség közleményben tudatta, hogy a 26 éves játékos kénytelen kihagyni a kontinenstornát.

...svg content...Fotó: Instagram / Frenkie De Jong
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A holland válogatott középpályása, Frenkie de Jong nem vehet részt a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságon, miután a felépülése túl lassúnak bizonyult.

Bár De Jong az elmúlt napokban már részt vett az edzéseken, a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy állapota nem javul kellő ütemben ahhoz, hogy csatlakozhasson a válogatotthoz. A Voetbal International információi szerint Ronald Koeman, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya még azt is felajánlotta, hogy a Barcelona középpályása kihagyhatja az Eb első mérkőzését, ám ez sem bizonyult elégséges megoldásnak. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

De Jong számára így nem marad más hátra, minthogy a következő szezonra való felkészülésre koncentráljon. A játékos kulcsszerepet tölt be mind a katalán sztárcsapatban, mind hazája válogatottjában, így távolléte érzékeny veszteség lehet mindkét együttes számára.

„Szomorú és csalódott vagyok, amiért nem lehetek ott az Európa-bajnokságon. Mindent megtettünk, amit csak lehetett, de a bokámnak több időre van szüksége a felépüléshez”, mondta De Jong, majd hozzátette, hogy ha már így alakult, akkor a szurkolókkal együtt a pálya széléről fogja buzdítani csapattársait.

Egyelőre nem tudni, hogy a játékos pontosan mikor térhet vissza a pályára, az viszont tény, hogy De Jongra rájár a rúd az utóbbi időben, hiszen a La Liga legutóbbi kiírásában nem kevesebb, mint 16 mérkőzést kellett kihagynia különböző sérülések miatt.