Kígyókat és bébi krokodilt tartottak egy ausztráliai éjszakai klubban

Fotó: Unsplash/David Clode
Ausztrália és Óceánia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hatóságok vizsgálatot indítottak, miután a közösségi médiában olyan fotók jelentek meg egy melbourne-i éjszakai klubról, melyeken a vendégek kígyókkal és bébi krokodillal pózoltak.

A Guardian jelentése szerint a South Yarra városában található Two Wrongs vasárnap este képeket osztott meg a közösségi médiában, melyeken a vendégek az őshonos hüllőkkel pózolnak. A közzétett fotók nyomán Victoria állam természetvédelmi hatósága vizsgálatot indított.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A South Yarra-i Chapel Street-en található Two Wrongs vasárnap este olyan fotókat osztott meg a közösségi médiában, melyeken a vendégek őshonos hüllőkkel pózolnak a klub új étlapját bemutató esemény keretében. A fotók azonban nem nyerték el a közösségi média felhasználóinak tetszését, mire a klub eltávolította a kérdéses posztot.

Három ember azonban nem akarta annyiban hagyni az ügyet, és miután a klub eltávolította a bejegyzést, az esetet jelentették az RSPCA Victoriának, mely aztán továbbította az ügyet Energia-, Környezetvédelmi és Éghajlatvédelmi Minisztériumhoz (Deeca).

Az RSPCA szóvivője rámutatott, a hüllők érzékenyek a rezgésekre és a hangos zenére, ami komoly aggodalmat keltett, hiszen az állatok egy számukra rendkívül kellemetlen környezetnek voltak kitéve.

Eközben a minisztérium is kiadott egy közleményt, melyben felszólítottak,

„Bárki, aki információval rendelkezik erről az incidensről vagy a vadon élő állatokkal kapcsolatos bűncselekményekkel kapcsolatos esetekről, kérjük, hogy lépjen kapcsolatba a Crime Stoppers Victoria nevű szervezettel.”