Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Kibertámadás érte a vállalatot, a MediaMarkt leállította webáruházát

Fotó: Unsplash/Mika Baumeister
not image

Borbély Fanni

2021. november 9. - 12:33

Egy kibertámadás miatt a MediaMarkt leállította online webáruházát.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a MediaMarkt nemzetközi kibertámadás áldozatává vált, ennek kapcsán pedig a vállalat ki is adott egy közleményt, melyben azt írják, a cég jelenleg külső és belső szakértőkkel együtt próbálja megoldani a helyzetet, addig azonban leállítják a webáruház működését.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Addig, amíg meg nem oldódik a helyzet, a cég arra kéri vásárlóit, hogy inkább személyesen menjenek be az üzletekbe, bár hozzátették, a támadás több olyan szolgáltatás működésére is hatással van, amik az áruházakban is elérhetők.

A 24.hu azt írja, amennyiben a vásárló visszavéttel szeretne élni egy termék esetén, úgy indokolt esetben a fizikai áruházakban is van erre lehetőség, fontos azonban megjegyezni, hogy az esetlegesen visszafizetendő összeget a MediaMarkt csak a kibertámadás következményeinek elhárítása után tudja majd visszafizetni a vásárlóknak.

Mivel a támadás a rendelésfeldolgozó rendszereket is érintette, minden, a támadást megelőzően leadott és visszaigazolt rendelések esetén csúszásra kell számítani. A pórul járt vásárlókat a vállalat elektronikus üzenetben tájékoztatja majd a várható kiszállítás időpontjáról.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.