Kezd formát ölteni az 1000 fával tarkított épülettömb Sanghajban

Szabó Kata

2019. november 25. - 13:50

Fantasztikus látványtervvel készült a Heatherwick Studio, ám, ami még ennél is jobb, hogy a tervek alapján hamarosan az építkezés is megkezdődhet.

Először 2015-ben láttak napvilágot a Heatherwick Studio által készített látványtervek, melyek egy Sanghaj külterületén lévő 300 ezer négyzetméteres telekre készültek. A városközponttól 20 percre lévő lakónegyed az M50 művészeti negyed és egy közpark közelében terül el, a fejlesztés pedig két földterületre oszlik, melyeket egy keskeny, több történelmi épületet is magában foglaló kormányzati telek köt össze egymással.

A tervek kialakításakor fontos volt, hogy ne csak az épületek, hanem a környezet is kiemelt figyelmet kapjon, épp ezért 1000 fa elültetését is bekalkulálták, melyek mindegyike saját tartóoszlopot kap majd. Az összkép olyan, mintha egy kisebb erdő bújt volna meg a lakások sűrűjében, ami az alábbi fotón remekül szemléltetésre került.

Két hagyományos bevásárlóközpont-blokkra már tervezési engedélyt is kapott a projektet elindító ingatlanfejlesztő, egy hatalmas, doboz formájú épületet viszont több darabra kell bontaniuk, hogy a jelenleginél is jobban illeszkedjen a környezethez

számolt be a projekt jelenlegi állapotáról a Heatherwick Studio.