Két versenyző életét vesztette az írországi Cork Ironman versenyen

Fotó: Unsplash/ Andres F. Uran
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a mentők azonnal a vízbe siettek, már nem tudták megmenteni a két férfi életét.

A Sky News jelentése szerint két versenyző, egy 40-es és egy 60-as éveiben járó férfi az írországi Cork Ironman verseny úszó szakaszán nehéz helyzetbe került vasárnap reggel, ezt észlelve pedig a mentősök azonnal a vízbe siettek értük.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Az ír rendőrség azonban megosztotta, már kiérkeztek a helyszínre, s értesítették a halottkémet, mivel a két férfi életét vesztette. Eközben a Cork megyei tanács közleményben közölte, hogy „mélyen elszomorítja a két versenyző tragikus elvesztése a mai napon Youghalban megrendezett Ironman 70.3 Ireland, Cork 2023 versenyen”.

A közleményben hozzátették:

„Mély együttérzésünk a sportolók családjának és barátainak szól ezekben a hihetetlenül nehéz időkben.”

Eredetileg szombaton tartották volna meg a versenyt, ám a Betty vihar nyomán keletkezett áradások miatt vasárnapra halasztották. Az esemény szervezői is közzétettek egy közleményt a tragédia kapcsán:

„Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy két versenyző halálát kell megerősítenünk az Ironman 70.3 Ireland, Cork 2023 versenyen. A vasárnapi verseny úszás száma közben a biztonsági személyzet azonnali orvosi ellátást nyújtott, miután felismerték, hogy a sportolók segítségre szorulnak. Legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki a sportolók családjának és barátainak, és továbbra is támogatásunkról biztosítjuk őket, hogy átvészeljék ezt a nagyon nehéz időszakot.”