Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Két cápatámadás is történt Florida partjainál, az egyik nő súlyosan megsérült

A 45 éves nő karjának egy részét amputálni kellett, valamint a csípőjén is súlyos sérüléseket szerzett.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Három fürdőző is cápatámadásban sebesült meg Florida partjainál, Walton megyében. A helyi hatóságok közlése szerint mindkét incidens néhány napja történt: egy 45 éves nő péntek délután sérült meg, sajnálatos mód a karja egy részét amputálni kellett.

Mindemellett a csípőjén is súlyos sérüléseket szerzett, a támadást követően mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították. A másik incidens kevesebb mint két órával később, egy négy mérföldre lévő strandon történt. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Ott két tinédzserre támadt rá a cápa a derékig érő vízben. Úgy tudni, az egyik lány súlyos sérülést szenvedett a lábán és a kezén, a másik a lábfején szerzett kisebb sérüléseket – derül ki a Sky News és a BBC beszámolóiból.

Mint írják, a hatóságok csónakokkal járőröznek a partszakaszon, emellett úgy határoztak, hogy néhány strandot ideiglenesen lezárnak. Szombaton viszont újra megnyitották őket, ugyanakkor vörös és lila zászlókkal figyelmeztetik a fürdőzőket a cápákra, kiemelve, hogy legyenek óvatosak.

Korábban azt is megírtuk, hogy január közepén cápatámadásban sebesült meg egy tízéves kisfiú a Bahamákon. A gyerek állítólag egy cápa-búvárexpedíción vett részt az egyik üdülőhelyen, s az incidens után kórházba szállították, a lábán szenvedett könnyebb sérüléseket.